Aanmeldformulieren maken in Klaviyo

Starten met Klaviyo
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
23
August
,
2023

Overzicht

 

Met aanmeld formulieren (signup forms) kan je je lijst laten groeien en relevante gegevens van je abonnees verzamelen. Dit artikel behandelt de belangrijkste principes die je moet volgen bij het ontwerpen van een aanmeld formulier. Om deze principes te illustreren, laten we drie voorbeelden zien van aanmeld formulieren die je in je Klaviyo account kunt maken. Tenslotte behandelen we de belangrijkste statistieken die je nodig hebt om je succes te meten.

De drie principes van een succesvol formulier

 

Als je deze drie principes volgt, kan je een succesvol signup form ontwerpen:

 • Houd je stijl eenvoudig
  Wanneer je te veel elementen, kleuren of details in één formulier probeert te verpakken, leidt dat af van het hoofddoel van het formulier. Op die manier maak je het leven van je klanten moeilijker. Houd het simpel en maak het je klanten zo makkelijk mogelijk om je formulieren te begrijpen en in te vullen.
 • Ontwerp voor de totale beleving
  Vaak blijf je steken in de zoektocht naar de perfecte kleur of lay-out. Bij succesvolle signup forms gaat het om meer dan alleen het formulier. Denk bij het ontwerpen van je volgende formulier na over de ervaring van je klant vóór, tijdens en nadat ze het formulier tegenkomen.
 • Verzamel de juiste gegevens
  De meeste signup forms vragen om een e-mailadres. Zodra je zeer doelgericht bent met Klaviyo-signup forms, kan je makkelijk om meer gegevens vragen. Weten wanneer je om meer moet vragen en wat je moet vragen, zorgt ervoor dat je klanten niet met te veel vragen lastig valt. Ook voorkom je dat ze afschrikken van je vraag om gegevens, zodat ze die daadwerkelijk verstrekken bij het invullen van je formulieren.

De rest van deze gids zal ingaan op concrete voorbeelden van signup forms die elk van deze principes in actie laten zien. Gaandeweg zullen we ook bespreken hoe je deze formulieren in je eigen account kunt uitbouwen.

Een eenvoudige pop-up verbeteren om meer abonnees te werven

Wat maakt sommige pop-up formulieren succesvol en andere vervelend? Hier is een standaard pop-up formulier:

klaviyo-popup-simple-default.png

Voldoet dit formulier aan de drie hierboven genoemde principes?

 • Het ontwerp van het formulier is eenvoudig, maar niets in de tekst of het kleurenschema koppelt dit formulier aan welk bedrijf dan ook.
 • Het is moeilijk te zeggen wat de volledige ervaring is door alleen naar het formulier te kijken, maar het tabblad Behaviors geeft ons enkele aanwijzingen binnen Klaviyo. Dit formulier is zo ingesteld dat het aan iedereen, zonder vertraging, op elke pagina wordt weergegeven. Er werd niet veel aan personalisatie besteed.


klaviyo-simple-popup
 • Dit formulier vraagt ​​om je e-mail. In het geval van een homepage-pop-up, is dit alles wat je wilt vragen. Tenzij er een specifieke reden is dat je meer gegevens wilt verzamelen in je signup form (bijvoorbeeld om je welcome series aan te passen), hoef je niets anders te vragen dan een e-mailadres.
 

Zo bouw je dit formulier

Dit formulier begint met Klaviyo's standaard pop-up. We houden ons aan de standaardgrootte, uitlijning en achtergrondkleur, maar houd deze opties in gedachten als een andere selectie beter aansluit bij het ontwerp van jouw merk.

Voeg vervolgens een afbeelding toe. Begin met een grotere afbeelding, ongeveer 600px, en verklein vervolgens de breedte naar 400px. We willen dat de afbeelding overeenkomt met de algehele grootte van het formulier, en als we beginnen met een grotere afbeelding, kunnen we de kwaliteit niet in gevaar brengen door te proberen een kleine afbeelding op te schalen.

klaviyo-popup-image-width.png

Pas voor de knop de kleur aan zodat deze overeenkomt met de kleur van de knoppen op de site van Klaviyo.

klaviyo-popup-button-color.png

Met de lay-out van dit formulier afgerond, kunnen we nu de inhoud toevoegen. Net als in de video moeten we de tekst aanpassen aan de verwachtingen van onze klanten.

Als laatste gebruiken we op het tabblad Behaviors de volgende instellingen:

 • Loading Delay - 3 seconden
  We willen dit formulier niet meteen laten zien als iemand op de pagina beland, maar we willen ook niet te lang wachten. We gaan een loading delay van 3 seconden testen en kijken hoe het formulier over een paar weken presteert. Als we niet genoeg weergaven krijgen, kunnen we de vertraging verkorten. Als we weergaven krijgen maar niet genoeg inzendingen, kunnen we de vertraging vergroten en klanten meer tijd geven om te bladeren voordat we vragen om zich aan te melden.
 • Weergavefrequentie - Niet meer weergeven na het indienen van het formulier
  Zodra iemand ons formulier heeft ingediend (of besluit het formulier te sluiten), hoeven we het niet opnieuw te tonen. Het constant tonen van je formulier aan browsers die het al hebben gezien, is een vergelijkbare ervaring als een verkoper die je niet alleen laat als je in een winkel bent.
 • Targeting - niet tonen aan bestaande Klaviyo-profielen
  Het doel van dit formulier is om nieuwe abonnees te werven, dus het is niet nodig om het aan onze bestaande klanten te laten zien.
klaviyo-popup-targeting.png

Een welkomst pop-up als deze is perfect als eerste stap naar je welcome series. Bekijk Klaviyo’s Gids voor het maken van een welcome series voor meer informatie over hoe je een geweldige ervaring voor jouw klanten kunt creëren nadat ze zich hebben aangemeld via het formulier.

Flyout voor eerste kopers

Nu we een aantal nieuwe klanten hebben gekregen, zijn er een paar extra manieren waarop we onze klanten berichten kunnen sturen met formulieren tijdens hun reis met ons merk.

Voor dit voorbeeld gaan we een flyout (een soort uitklapscherm) gebruiken om voorkeurs-informatie te verzamelen. Een flyout is minder storend omdat deze niet het hele scherm beslaat. We richten dit formulier op iedereen die al een aankoop heeft gedaan, zodat we de verkeerde groep klanten niet lastig vallen met dit formulier.

Video

Hoe verloopt dit flyout-formulier als het wordt beoordeeld aan de hand van de 3 principes van een succesvol formulier?

 • Het ontwerp is eenvoudig en past bij ons merk.
  We hielden het simpel door te beginnen met een van onze bestaande formulieren en alleen de aanpassingen aan te brengen die we nodig hadden.
 • De ervaring richt zich op een specifieke stap in de reis van onze klant.
  Deze flyout is gemaakt om te passen bij de groep waarop deze zich richt. Het flyout-formaat is merkbaar maar minder opdringerig en vraagt ​​alleen om voorkeurs-gegevens van klanten die al een aankoop hebben gedaan.
 • We vragen om gegevens die onze relatie versterken.

Het vragen van voorkeurs-gegevens wanneer klanten zich voor het eerst aanmelden, kan iemand afschrikken die geen zin heeft om een ​​lang formulier in te vullen. Door te wachten tot nadat klanten hun eerste aankoop hebben voltooid, kunnen we ons richten op klanten die een bepaalde mate van betrokkenheid hebben getoond door een aankoop te doen. De volgende stap is om inhoud te volgen en daadwerkelijk te verzenden die overeenkomt met hun geselecteerde voorkeuren. We kunnen dit doen door segmenten van onze klanten te creëren op basis van hun voorkeurs-informatie en deze segmenten gerichte campagnes te sturen.

 

Nu gebruiken we een goed gericht en subtiel flyout-formulier om waardevolle voorkeurs-informatie over onze klanten te verzamelen. Wat kunnen we nog meer doen met formulieren?

Zo bouw je dit formulier

Dit formulier begint met het klonen van ons pop-up formulier om het bij onze bestaande stijlen te laten passen en te profiteren van het werk dat we al hebben gedaan. Je kan net zo makkelijk beginnen door een nieuw formulier te maken en Klaviyo's standaard-flyout te gebruiken.

Eerst wijzigen we het formulier type op het tabblad Styles. We gebruiken de uitklappositie rechtsonder omdat we opgemerkt willen worden, maar we willen niet in de weg zitten. Je kunt experimenteren met andere posities. Houd het engagement percentage van je formulier in de gaten om te zien of het wijzigen van je flyout-positie tot een hoger percentage leidt.

klaviyo-flyout-change-form-type.png

Qua inhoud hebben we nauwelijks iets veranderd ten opzichte van de pop-up die we in het eerste voorbeeld hebben gebouwd. Dit laat zien hoe makkelijk het is om een ​​nieuwe formulier ervaring te creëren. Aan de andere kant wil je misschien enkele wijzigingen aanbrengen in de inhoud van nieuwe formulieren die je maakt. Voor deze flyout zou een eenvoudig idee zijn om een ​​foto te gebruiken die het type gegevens weerspiegelt dat je verzamelt. In het onderstaande voorbeeld hebben we onze originele foto vervangen door een foto met een verzameling van koffiesoorten en kleuren.

klaviyo-flyout-targeting.png

Om data over koffiebranding voorkeuren te verzamelen, hebben we enkele selectievakjes nodig. Met selectievakjes kunnen onze klanten meerdere branding voorkeuren voorselecteren, maar je kunt veel meer verschillende soorten gegevens verzamelen met Klaviyo-formulieren. Als voorbeeld is hier een formulier dat alle verschillende gegevensvelden bevat waar je om kunt vragen: selectievakjes, dropdown, optie knoppen, tekstvak, data. Kies het veld dat het beste werkt voor de gegevens die je wilt verzamelen.

klaviyo-flyout-data-collection-types.png

Als laatste stap hebben we onze targeting ingesteld en het email veld vooraf ingevuld. We kunnen met dit voorbeeld nog een stap verder gaan. We kennen de klanten die we targeten al omdat ze een aankoop hebben gedaan en daardoor zijn toegevoegd aan ons Klaviyo-account. We kunnen dus het e-mail veld verwijderen en het nog makkelijker maken voor onze klanten om ons formulier snel te begrijpen en in te vullen.

Klaviyo-flyout-no-email-box.png

Klanten die dit formulier zien, zijn al in ons Klaviyo-account. Van elke klant die doorgaat en inzendt, worden de gegevens van hun koffiebranding voorkeuren aan hun profiel toegevoegd.

Targeting Facebook-advertentie verkeer

Facebook-advertenties bieden de tools om zeer specifieke groepen klanten te bereiken. Met Klaviyo-signup forms en URL-targeting kan je de reis blijven aanpassen nadat klanten op een van je Facebook-advertenties hebben geklikt en naar je website zijn gegaan.

Deze video laat zien hoe je een pop-up instelt die alleen wordt weergegeven aan klanten die via Facebook-advertenties naar je website komen.

Video

Facebook is slechts een voorbeeld van hoe URL-targeting gebruikt kan worden om specifieke customer journeys te verbeteren. Een ander voorbeeld: je voert misschien een campagne uit op Google Ads. Net als in het Facebook-voorbeeld kan je een speciale UTM-parameter (een stukje code dat de betreffende URL meetbaar en herkenbaar kan maken voor Klaviyo) toevoegen aan het einde van de URL's in je advertenties en je richten op klanten die doorklikken vanuit Google Ads.

Zo bouw je dit formulier

Dit is het eenvoudigste formulier dat we aan het bouwen zijn. We koppelen het aan een grotere marketinginspanning, dus het daadwerkelijke formulier hoeft niet veel te doen.

Begin op Facebook door een UTM-parameter toe te voegen aan het einde van eventuele URL's in je advertentie. Wanneer klanten op de advertentie klikken, worden ze naar je site geleid, maar de UTM-parameter helpt ons te identificeren dat ze afkomstig zijn van Facebook. Zorg ervoor dat je een unieke UTM-parameter gebruikt, anders wordt het formulier mogelijk weergegeven op andere pagina's die je niet verwacht.

klaviyo-form-facebook-utm.png

Richt het formulier vervolgens zo in dat het alleen weergegeven wordt op URL's die onze UTM-parameter bevatten. URL-targeting is erg krachtig, en je kan deze methode gebruiken om formulieren naar specifieke pagina's of sets van pagina's te brengen.

klaviyo-facebook-utm-editor.png

Voor formulier inhoud voegen we onze static code toe. Wanneer je static couponcodes in je signup forms weergeeft, kan je de code in het hoofdformulier of in het succes bericht weergeven. Meestal wil je de code in het succes bericht weergeven, want je wil er doorgaans voor zorgen dat iemand het formulier invult voordat hij of zij de kortingscode ontvangt.

Klaviyo-Facebook-utm-static-code.png

De laatste stap is om alles te verwijderen wat we niet nodig hebben. Voor onze knop wijzigen we de tekst en werken we het gedrag bij, zodat het formulier wordt gesloten wanneer op deze knop wordt geklikt.

Klaviyo-close-form.png

Nu is dit formulier klaar voor gebruik. Het wordt alleen weergegeven aan klanten die naar onze site komen via onze Facebook-campagne, en het geeft de static kortingscode weer die we in onze advertenties hebben beloofd.

Succes meten

Hoe weet je of de formulieren succesvol zijn? Klaviyo biedt een standaard gebouwde dashboardweergave die al je formuliergegevens weergeeft, evenals de mogelijkheid om het dashboard aan jouw behoeften aan te passen.

Video

Voor e-commerce shops is het gemiddelde engagement percentage voor een signup form slechts 1,8%, maar succesvolle formulieren kunnen ratio’s van 6-10% zien. Wat kan jij doen om cijfers als deze te krijgen? Hier zijn enkele belangrijke metrics en hoe je deze kunt evalueren.

Formulierweergaven

Bij het evalueren van formulierweergaven is het belangrijk om na te denken over de doelgroep van het formulier. Als je jouw formulier op elke pagina van je website weergeeft, zijn de formulierweergaven vergelijkbaar met het algemene websiteverkeer. Naarmate je meer doelgericht wordt met je formulieren, moet je ervoor zorgen dat je de formulierweergaven vergelijkt met het verkeer van die specifieke pagina(‘s) waar het formulier wordt weergegeven. Als je bijvoorbeeld een speciale promotie uitvoert en het formulier alleen op een specifieke pagina weergeeft, wil je je formulierweergaven vergelijken met het verkeer voor alleen die pagina.

Formulier Engagement

Bij het evalueren van je formulier engagement, moet je rekening houden met zowel de content als de manier waarop klanten het formulier ontdekken.

Begin met evalueren of je formulier voldoende weergaven krijgt. Er is op die vraag geen standaard antwoord met een concreet aantal of een standaardpercentage, maar je formulier moet worden weergegeven aan klanten die voldoen aan de andere criteria voor de targeting van je formulier.

Test vervolgens het formulier zelf. Verplaats jezelf in de schoenen van je klanten en zorg ervoor dat aan alle verwachtingen die jij stelt wanneer klanten op je advertenties klikken of je website ontdekken, wordt voldaan met de inhoud van je formulier.

Het belangrijkste om te onthouden bij het evalueren van de prestaties van de signup form is om te zoeken naar kleine verbeteringen en het testen van nieuwe ideeën. Jouw formulieren zijn een hindernis voor nieuwe klanten, dus zorg ervoor dat je formulieren eenvoudig te gebruiken en zeer gericht zijn en om de juiste gegevens vragen.

Bronnen

Nu heb je alle tools die je nodig hebt om een ​​uitstekende signup form ervaring te creëren.

Om alles af te ronden, hebben we een lijst met aanvullende bronnen, zodat je door kan gaan met leren. Zorg ervoor dat je ze bekijkt en vergeet niet om te blijven experimenteren, herhalen en optimaliseren.

Om je te helpen bouwen:

Om je strategisch te helpen:


Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op