Verdubbel je omzet zonder meer verkeer

80% van webwinkels focust alleen op traffic

Meer bezoekers zijn essentieel voor groei van je webwinkel. Maar het is niet de enige manier. Webwinkels die we spreken vertellen ons meestal een vergelijkbaar verhaal met:

“We zijn bezig geweest met de top van de funnel en daar hebben we goede stappen in gemaakt. Denk aan SEO verkeer, meer ads inkopen, meer Instagram stories.”

Dat is hartstikke goed, maar er komt meer bij kijken om prijsvechters in de markt te verslaan. De eerste stap is realiseren dat er vier hefbomen van groei zijn.

Conversie verhogen verbetert marges

De volgende stap is om conversie-optimalisatie te doen. Door de webshop te optimaliseren krijg je meer transacties uit je bestaande traffic. De conversie verdubbelen is mogelijk, maar meestal een spreadsheet-strategie. In de praktijk is conversie verdubbelen complex en een proces, te vergelijken met SEO traffic opbouwen.

Als je de conversie verdubbelt, dan verdubbel je de omzet met hetzelfde aantal bezoekers.

3x 30% levert meer op dan 1x 100%

In de afbeelding hieronder kun je zien dat 30% groei op alle 3 de hefbomen van groei, meer omzet oplevert. Het is daarnaast ook makkelijker/realistischer om 30% groei te realiseren dan 100% groei. De variabelen werken samen: er zit compounded interest op.

Merken winnen van prijsvechters op lange termijn

Prijzen zijn online transparant. Maar je wilt de marges behouden, dus je wilt niet altijd sale of kortingscodes weggeven. Dat begrijpen we heel goed. Een prijsvechter zal beter converteren voor klanten die prijs belangrijk vinden. Maar dat zijn klanten die toch nooit loyaal zullen blijven aan je merk. Wij focussen daarom op retentie en loyaliteit. Als de Purchasing Frequency (F) hoger van jouw merk, dan win je alsnog van de prijsvechters.

Herken jij jezelf hierin?

Fundament van de webwinkel staat.
“Onze processen en backoffice zijn op orde. De basis staat en we zijn al best ver. Team beheerst de e-commerce skills en we kunnen een hoop zelf.”

Het is belangrijk dat klanten terugkomen.
“We willen een relatie opbouwen met onze klant en niet hap-snap iets verkopen. We zijn er nog niet aan toegekomen om klanten te verleiden om opnieuw bij ons te kopen.”

We komen niet aan alles toe.
“We zijn een relatief kleine club voor onze omzet. Er komt een hoop kijken bij het runnen van een webwinkel aan de achterkant om het echt goed te doen.”

Als je jezelf hierin herkent, is de kans groot dat we je kunnen helpen met groei.

Bereken jouw groei-potentie met onze calculator.

We hebben een groei-calculator gebouwd, zodat jij met je eigen data kunt zien wat de groep-potentie is. Vul je gegevens in onder het voorbeeld om deze gratis te ontvangen.

Ontvang de groei-potentie calculator
Een Google spreadsheet die data uit je eigen Analytics ophaalt.
Dank je wel.
Oops! Something went wrong while submitting the form.