Email marketing

 
 

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is een vorm van direct marketing waarbij klanten direct per e-mail wordt benaderd. Je kunt denken aan nieuwsbrieven, maar ook het werven van nieuwe klanten. Daarnaast kun je emailmarketing ook inzetten voor relatiebeheer.

E-mailmarketing is een van de meest effectieve manieren van marketing automation. B2B bedrijven koppelen emailmarketing vaak aan hun CRM systeem om hun sales funnel te automatiseren.

Wat zijn de voordelen van e-mailmarketing?

Emailmarketing automation

Veel bedrijven sturen nog handmatig e-mails uit. Dat is zonde, omdat je veel tijd kunt besparen. Zo hou je meer tijd over om andere marketing-activiteiten te ontplooien.

Emailmarketing voorbeelden

  • Generieke nieuwsbrieven: Hiermee houd je bijvoorbeeld klanten op de hoogte van wat er speelt in en rondom jouw organisatie.

  • Eenmalige acties: Wanneer je een uitverkoop hebt, of een speciale actie wenst te communiceren.

  • Transactionele e-mails: Dit zijn e-mails die je verzendt om een aankoop/aanmelding/registratie te faciliteren of te bevestigen. Bijvoorbeeld de status van verzending of aankoopbevestiging.

  • Event-driven e-mails: Dit zijn e-mails die verzonden worden als gevolg van een speciale gebeurtenis in de relatie met jouw klant. Bijvoorbeeld een welkomstmail, verjaardagsmail of e-mail om aan te geven dat het online verkoopproces niet volledig is afgerond.

Drip email

Een drip email is niet op basis van tijd - zoals een wekelijkse nieuwsbrief op maandagochtend - maar een email op basis van gedrag. Dat gedrag is een ‘trigger’ voor het versturen van een e-mail. Voorbeelden zijn abandoned shopping cart e-mails. Deze ontvang je als iets in een winkelmandje van een webwinkel hebt gedaan en niet hebt afgerekend. Maar ook in offline sales funnels is het mogelijk om dergelijke triggered e-mails te versturen.

Emailmarketing tips

Lees hier tips over email marketing:

Email Marketing Automation Bureau

ecommerce emailmarketing