Conversie optimalisatie

 
 

Wat is conversie optimalisatie?

E-mailmarketing is een vorm van direct marketing waarbij klanten direct per e-mail wordt benaderd. Je kunt denken aan nieuwsbrieven, maar ook het werven van nieuwe klanten. Daarnaast kun je emailmarketing ook inzetten voor relatiebeheer.

E-mailmarketing is een van de meest effectieve manieren van marketing automation. B2B bedrijven koppelen emailmarketing vaak aan hun CRM systeem om hun sales funnel te automatiseren.

Wat zijn de voordelen van conversie optimalisatie?

Emailmarketing automation

Veel bedrijven sturen nog handmatig e-mails uit. Dat is zonde, omdat je veel tijd kunt besparen. Zo hou je meer tijd over om andere marketing-activiteiten te ontplooien.

Conversie optimalisatie voorbeelden

  • Generieke nieuwsbrieven: Hiermee houd je bijvoorbeeld klanten op de hoogte van wat er speelt in en rondom jouw organisatie.

  • Eenmalige acties: Wanneer je een uitverkoop hebt, of een speciale actie wenst te communiceren.

  • Transactionele e-mails: Dit zijn e-mails die je verzendt om een aankoop/aanmelding/registratie te faciliteren of te bevestigen. Bijvoorbeeld de status van verzending of aankoopbevestiging.

  • Event-driven e-mails: Dit zijn e-mails die verzonden worden als gevolg van een speciale gebeurtenis in de relatie met jouw klant. Bijvoorbeeld een welkomstmail, verjaardagsmail of e-mail om aan te geven dat het online verkoopproces niet volledig is afgerond.

Conversie optimalisatie tips

Lees hier tips over email marketing:

conversie optimalisatie Bureau

ecommerce emailmarketing