Hoe ik mezelf in de toekomst email om aan mijn wekelijkse focus te herinneren

In dit artikel ga ik je laten zien hoe je je eigen wekelijkse review kunt maken én hoe je jezelf accountable kunt houden, door de afspraken naar jezelf te mailen. Je hebt ons gratis CRM nodig en een Zapier account.

Stap 1: Zorg dat je ons gratis CRM systeem downloadt: https://link.polarisgrowth.com/gratis-crm

Stap 2: Maak een kopie van de lijst. Verander je naam in ‘Person Name’ naar je eigen naam.

 
Screenshot 2019-04-26 13.34.29(2).png
 

Stap 3: open de wekelijkse review form. Hiermee open je een visueel mooie manier om je wekelijkse review in te vullen.

 
 

Stap 4: Klik op ‘Share form’. Je deelt de link niet, maar slaat deze voor jezelf op. Zo kun je iedere week deze link gebruiken.

 
 

Als je de wekelijkse review hebt ingevuld, dan wil je dit naar jezelf opsturen. Zo weet je zeker dat je het niet vergeet te doen. Ik doe dat als volgt door een Zap te bouwen. De trigger is dus als er een nieuwe record komt in de Airtable ‘Weekly Review’ (hier moet je je eigen base kiezen)

Stap 5: Maak een Trigger als er een nieuwe Weekly Review wordt ingevuld

 
 

Stap 6: (optioneel) Ik sla de gegevens graag op in mijn Evernote. Zo kan ik er ook offline bij en heb ik alles onder elkaar. Ik vul alle input die in Airtable staat in kolommen (van links naar rechts) onder elkaar in een Evernote.

 
Weekly Review to Evernote   Zapier.png
 

Stap 7: De volgende stap is om een mailtje naar jezelf te sturen als herinnering.

 
 
 
 

Stap 8: Voer een delay in. Ik vind het zelf fijn om op woensdag ochtend herinnerd te worden. Ik maak dus een ‘delay until’ aan. Je zet de delay voor de email, door op het plusje boven de Gmail Task te klikken (zie links in het scherm hierboven)

 
Zapier delay toevoegen
 

Stap 9: Voeg ‘next wednesday at 8am’ toe om volgende woensdag deze mail te versturen.

 
Zap delay until toevoegen