Over deze blog

In 2012 begon ik met internet-ondernemen. Ik heb veel fouten gemaakt en daarvan geleerd. Wat ik leer deel ik op deze blog. Ik heb dat opgedeeld in 4 categorieën: growth marketing, productiviteit, marketing automation en bedrijfsgroei. Hoe die onderwerpen samenhangen lees je in dit artikel.

Hoe growth marketing, productiviteit en marketing automation samenhangen

Als de juiste mensen de juiste dingen op de juiste wijze uitvoeren groeit je bedrijf keihard. Je weet van te voren niet altijd wat de juiste dingen zijn.

Binnen growth marketing doen we experimenten om erachter te komen wat de juiste dingen zijn binnen marketing en sales. (Growth) marketing is een onderdeel van je bedrijf als systeem.

Mijn visie is dat bedrijven systemen zijn die je vanuit verschillende oogpunten kunt bekijken en verbeteren. Een bedrijf is een machine bestaande uit 2 dingen: mensen en processen.

Onderdeel #1 van het systeem: mensen

Als mensen zinvol werk hebben waar ze energie van krijgen dan ontstaan er mooie dingen. Dat gaat over de inhoud van het werk en is het meest belangrijke. Maar hoe we werken - productiviteit - kan bij een hoop mensen verbeterd worden. Ik was niet productief en heb dat als experiment aangepakt om dat wel te worden. Productiviteit is gestoeld op energie, tijd en aandacht.

Onderdeel #1 van het systeem: processen

Processen zijn de dingen die mensen doen om resultaat te bereiken. De toevoer van nieuwe klanten - marketing en sales - is een proces. Het goed uitleveren van de diensten/producten levert een feedback loop terug naar het eerste proces: als je klanten niet tevreden zijn, komen ze niet meer terug.

Met marketing automation zorg je dat marketing en sales gepersonaliseerd én schaalbaar kunnen maken. Je kunt een specifieke klant een gericht bericht sturen in plaats van een algemene nieuwsbrief.
Je kunt simpele taken uit je dagelijkse werk ook automatiseren. Dat scheelt tijd én energie voor de mensen in je organisatie. Daar lees je onder productiviteit meer over. Zo creëer je een positieve feedback loop: mensen krijgen meer tijd om de juiste dingen te doen om je bedrijf te laten groeien. Zo bouw je aan een systeem dat duurzaam en betrouwbaar groeit.

Zo bouw je met de juiste mensen op de juiste wijze aan de juiste dingen. Dat noemen wij stelselmatige groei in ons growth marketing bureau.

Portretten_Sanoma_Ewoud.jpg

Ewoud Uphof

BedrijfsgroeiEwoud Uphof