Het beste alternatief voor Mailchimp in 2022

Klaviyo
Geplaatst op:
,
| Laatste update op:
08
January
,
2022

Er was eens een tijd dat Mailchimp de eerste naam was die in je opkwam als je dacht aan e-mailnieuwsbrief. Ze groeiden snel in populariteit dankzij hun beroemde "forever free"-plan. De tool was een verademing binnen de e-mailmarketingindustrie, en met zijn betaalbare prijsmodel en gebruiksgemak een grote hit bij kleine tot middelgrote bedrijven, bloggers, eigenaren van online winkels en andere kleinere gebruikers.

Maar met recente (en verwarrende) wijzigingen in hun prijsmodel, in combinatie met de schokkende beslissing van Mailchimp om te stoppen met het aanbieden van een directe integratie met Shopify, zoeken steeds meer gebruikers alternatieven voor Mailchimp. Tot overmaat van ramp zijn hun recente prijswijzigingen niet gebruiksvriendelijk, omdat ze bedrijven nu kosten in rekening brengen voor niet-geabonneerde gebruikers in je account. Je zou NIET moeten hoeven betalen voor abonnees die geen berichten meer van je ontvangen.

Dus als je een van die gebruikers bent, of gewoon wilt weten welke andere vergelijkbare tools er zijn, lees dan verder om erachter te komen welk alternatief voor Mailchimp geschikt voor je is.

Waarom Mailchimp gebruiken?

Is er een reden om bij Mailchimp te blijven? Ondanks de recente, ver van ideale veranderingen, is het misschien niet de beste zet om weg te gaan van Mailchimp als:

Je een heel kleine lijst hebt (heel klein!):

Het nieuwe prijsmodel van Mailchimp legt nieuwe limieten op aan hun gratis abonnement. Je limiet van 2000 contacten omvat nu alle contacten, inclusief afmeldingen en personen die hun aanmelding niet hebben bevestigd. Als je weet dat je totale aantal contacten minder zal zijn dan 2000, dan is het gratis abonnement van Mailchimp nog steeds redelijk behoorlijk.

Je geen automatisering of gedetailleerde segmentatie nodig hebt
Hoewel Mailchimp automatisering en segmentatie biedt, is het niet gebouwd voor e-commerce. Iets wat je zal opvallen als je je gaat verdiepen in klantwaardeoptimalisatie of -segmentatie op basis van gedrag.

Wie moet er zoeken naar alternatieven voor Mailchimp?

Je hebt (complexe) automatiseringen nodig:

Als je echt het meeste uit je e-mailmarketingcampagnes wilt halen, zal Mailchimp beperkt blijken in termen van functies voor marketingautomatisering. Hun autoresponders zijn oké, maar voor campagnes op basis van gebruikersgedrag, tagging, split tests en geavanceerde workflows, wil je misschien ergens anders kijken.

Beter alternatief voor automatisering: Klaviyo

Je wilt meerdere mailinglijsten beheren:

Omdat Mailchimp elke lijst van elkaar geïsoleerd houdt, beperkt het de hoeveelheid flexibiliteit, creativiteit en precisie voor je complexe campagnes. Als gebruiker X bijvoorbeeld tot 2 van je mailinglijsten behoort, verschijnt deze gebruiker twee keer als abonnee. Er is geen goede manier om lijsten samen te voegen of onderlinge afhankelijkheden te creëren.

Je hebt gedetailleerde rapportage nodig:

Mailchimp biedt rapportage, maar als je eenmaal in segmentatie moet duiken,  klantgedrag probeert te begrijpen en te optimaliseren voor de lifetime value van de klant, wordt rapportage een bottleneck.

Klaviyo

Misschien wel de belangrijkste concurrent van Mailchimp ten tijde van het uit elkaar gaan met Shopify. Klaviyo's toewijding aan automatisering helpt je verder te gaan dan het typische marketinginitiatief. Klaviyo helpt je af te stemmen op je bezoekers, abonnees en klanten en de signalen die ze je geven te gebruiken om echt relevante, waardevolle berichten te creëren. E-commerce winkels die overschakelen naar Klaviyo zien een gemiddelde toename van 67x in ROI, een getal dat voor zichzelf zou moeten spreken.

Waarom Klaviyo?
Klaviyo heeft geweldige functies:

  • Volledig gebouwd voor e-commerce
  • Best beoordeelde doelgroepsegmentatietools
  • één klik Integratie met Shopify
  • Flows en automatisering zijn snel in te stellen en zeer effectief
  • Krachtige gedragsgerichte functies
  • Koppeling met Facebook en Instagram. Nooit meer handmatig lijsten en aangepaste doelgroepen vernieuwen
  • Klaviyo heeft ook een MailChimp-integratie (die niet verdwijnt), die toegang geeft tot eerdere mailchimp lijsten zonder een volledige migratie uit te voeren
mailchimp alternative for shopify

In Klaviyo is een flow een ​​geautomatiseerde reeks die in gang wordt gezet door een specifieke trigger en vervolgens één of meer stappen omvat. Ze zijn ontworpen om het eenvoudig te maken om relaties met je abonnees en klanten op te bouwen en te onderhouden gedurende hun levenscyclus.

Klaviyo is het Mailchimp-alternatief dat je zoekt

Klaviyo maakt het snel en eenvoudig om de juiste marketingboodschap op het juiste moment bij de juiste persoon te krijgen, zodat je meer kunt verkopen. Bovendien past het perfect bij Shopify - daarom verdienen Shopify-winkels $85 voor elke dollar die ze aan Klaviyo besteden.

Klaviyo vs Mailchimp

Ben je benieuwd naar een complete vergelijking tussen Mailchimp en Klaviyo? Bekijk dan dit artikel waar we in detail alle verschillen doornemen: Klaviyo vs Mailchimp: Welke is het beste voor jouw e-commerce webwinkel?

Polaris Growth

Meer weten?

Neem contact op